Institut for Kultur og Læring

AFSKEDSRECEPTION FOR DORTE ÅGÅRD

AFSKEDSRECEPTION FOR DORTE ÅGÅRD

Tidspunkt

26.04.2021 kl. 13.30 - 16.00

Beskrivelse

Dorte Ågård har med udgangen af april måned valgt at gå på pension. Dorte har siden 2015 arbejdet på Institut for Kultur og Læring, først som lektor og senest som seniorrådgiver og faglig leder af Masteruddannelsen i Pædagogisk Ledelse.

Instituttet vil gerne give egne medarbejdere samt inviterede gæster lejlighed til at sige farvel til Dorte, som takker af med en online forelæsning.

Introduktion til Forelæsningen v./dorte ågård

"I min ph.d.-afhandling fra 2014 behandlede jeg, hvordan det har påvirket elevernes motivation og deres relation til lærerne, at alle elever i dag har en bærbar computer stående foran sig og en mobil i lommen. I min nye bog ”Skærme i skolen”, som er udgangspunktet for min forelæsning, behandler jeg, hvad det har gjort ved lærerne. Mit perspektiv er ikke it-didaktik eller medieteori, men klasseledelse. Det er min overordnede pointe, at skærmene har gjort lærerne usikre, at digitale devices anfægter deres sædvanlige pædagogiske dømmekraft, og at det har negative konsekvenser for lærerautoriteten, for elevernes koncentration og for kontakt og fællesskab i klassen, hvis lærerne ikke forholder sig aktivt og styrende til elevernes skærmbrug. Jeg belyser grundene til lærernes usikkerhed, giver et overblik over de principielle pædagogiske positioner, man kan (gen)finde i debatten om digitale medier i skolen, og endelig giver jeg et bud på, hvad lærere i praksis kan gøre for at genetablere autoritet, koncentration, kontakt og fællesskab".

 

PROGRAM

 

TILMELDING

Obligatorisk tilmelding på dette link: https://bit.ly/2Mr7qhF indtil mandag d. 26. april kl 12.00

 

Arrangør

Aalborg Universitet, Institut for Kultur og Læring

Adresse

Kun Online deltagelse

Tilmelding inden

26.04.2021 kl. 12.00

Mere om Kultur og Globale Studier