Institut for Kultur og Læring

Keynote speakers

David Armitage

David Armitage er Lloyd C. Blankfein-professor i historie og fhv. leder af Department of History ved Harvard University, USA, hvor han underviser i idéhistorie og international historie. Han er født i Storbritannien og uddannet på University of Cambridge og Princeton University, og før han kom til Harvard i 2004, underviste han i elleve på Columbia University i New York. Han har udgivet en lang række bøger, hvoraf flere er prisbelønnede, så som The Ideological Origins of the British Empire (2000), som vandt the Longman/History Today’s Book of the Year Award, The Declaration of Independence: A Global History (2007), som blev valgt til Times Literary Supplement’s Book of the Year, Foundations of Modern International Thought (2013) og The History Manifesto (2014), som fik stor omtale – også i nordiske historiske tidsskrifter – og som blev valgt som New Statesman’s Book of the Year. Hans seneste værk, Civil Wars: A History in Ideas, udkommer i begyndelsen af 2017.


Lyndal Roper

Lyndal Roper er Regius-professor i historie ved University of Oxford i Storbritannien, hvor hun underviser i hekseprocessernes historie og i tidlig-moderne britisk og europæisk historie. Hun er født i Australien og studerede i Tyskland, før hun flyttede til England. Hun har i årenes løb stået bag adskillige banebrydende studier af, hvad Reformationen betød for opfattelsen af ​​familie, køn, seksualitet og trolddom i den vestlige verden, og hun er forfatter til en række værker om Reformationen og hekseprocessernes historie, såsom The Holy Household (1989), Oedipus and the Devil: Witchcraft, Sexuality and Religion in Early Modern Europe (1994), Witch Craze (2004) og The Witch in the Western Imagination (2012) samt den nye og anmelderroste biografi Martin Luther: Renegade and Prophet (2016): Hun er desuden forhenværende hovedredaktør for det prestigefyldte historiske tidsskrift Past & Present.


Sverker Sörlin

Sverker Sörlin er professor i miljøhistorie ved Avdelingen for Teknikk- og Vitenskapshistorie på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. I 1993 besatte han det første professorat i miljøhistorie i Skandinavien, og han er, blandt mange andre hverv, indvalgt i det svenske Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien. Han har i årene løb været gæsteforsker ved bl.a. UCLA Berkeley, University of Cambridge og Princeton University, og har publiceret en lang række bøger og artikler inden for bl.a. videnskabshistorie og miljøhistorie, og han optræder ofte som ekspert i svenske medier. Han er forfatter til bøger som Sustainability – the Challenge: People, Power, and the Environment (1998), Narrating the Arctic: A Cultural History of Nordic Scientific Practices (2002), Nature’s End: Environment and History (2009) og The Future of Nature: Documents of Global Change (2013) foruden en række værker på svensk.


Guðni Th. Jóhannesson & Bo Lidegaard

          

Guðni Th. Jóhannesson er Islands nuværende præsident – en post han tiltrådte i august 2016. Han er historiker af uddannelse, modtog sin MA-grad ved University of Oxford og sin ph.d.-grad ved Queen Mary University of London, og han underviste i historie ved Islands Universitet frem til præsidentvalget. Hans forskningsområde er moderne islandsk historie, og han har i årene løb udgivet en række værker – bl.a. en biografi om den islandske statsminister Gunnar Thoroddsen og en bog om Kristján Eldjárns præsidentperiode. Bo Lidegaard er en dansk historiker, diplomat og forfatter. Han startede sin diplomatiske karriere i Udenrigsministeriet og sluttede sig senere til Statsministeriet for så at overtage stillingen som chefredaktør for dagbladet Politiken. I dag arbejder han freelance. Han er ph.d. i historie fra København og har skrevet en række bøger om dansk historie, herunder en biografi om den danske statsminister Jens Otto Krag.

#nhm2017

Kontakt


Generalsekretær og konferencekoordinator
Poul Duedahl


Konferencekoordinator Bo Poulsen


Konferencekoordinator Johan Heinsen


Konferencesekretær Marianne Høgsbro

Tilmelding og overnatning
Konferenceprogram
Publikationer
Presse