Peter Stein Larsen

AAU-professor udpeget til Forfatterskolens bestyrelse

Professor Peter Stein Larsen fra Institut for Kultur og Læring er af de danske universiteters rektorer blevet udpeget som repræsentant i Forfatterskolens bestyrelse.

Kulturministeren har som formand for Forffatterskolens bestyrelse udpeget Elisabeth Nøjgaard, der tidligere har været direktør for Karen Blixen Museet og forlagsdirektør for Gyldendal. I bestyrelsen er desuden indsat repræsentanter for Dansk Forfatterforening (Tomas Lagermand Lundme), Danske Forlag (Charlotte Jørgensen), Foreningen for Forfatteruddannelse (Lars Bukdahl), de kunstneriske videregående uddannelser samt lærer- og elevrepræsentanter fra Forfatterskolen (Asta Olivia Nordenhof). Den nyudpegede bestyrelse skal stå i spidsen for Forfatterskolen i perioden 2020-2023.

Peter Stein Larsen udtaler:

- Forfatterskolen er en uhyre vigtig institution med hensyn til udviklingen af en dansk litteratur med stor bredde og originalitet og høj kvalitet. Selv om forfatterskolen kun uddanner 6-10 elever om året, så har et bemærkelsesværdigt antal af disse markeret sig som nogle af vore vigtigste forfattere, i de sidste årtier. Man kan blot tænke på navne som Helle Helle, Christina Hesselholdt, Merete Pryds Helle, Lone Hørslev, Katrine Marie Guldager, Kirsten Hammann, Morten Søndergaard, Christina Hagen, Dy Plambeck, Anne-Cathrine Riebnitzsky, Kristian Bang Foss, Josephine Klougart, Theis Ørntoft, Olga Ravn, Yahya Hassan og Jonas Eika.

- Forfatterskolen har i de sidste år været gennem en svær tid med sager om seksuel chikane, embedsforsømmelser, whistleblower-ordning til indberetning af krænkelser og afskedigelser af rektorer. Den tidligere bestyrelse, som jeg også har været medlem af, har her reageret konsekvent og resolut, og Forfatterskolen er med indsættelse af Ursula Andkjær Olsen som rektor, nye adfærdsregler og intern selvransagelse kommet styrket ud af de sidste års krise. Jeg er sikker på, at Forfatterskolen også i de kommende år vil producere fremragende forfattere samt være en afgørende aktør i den danske litterære offentlighed, slutter Peter Stein Larsen.

kontakt

• Peter Stein Larsen, Institut for kultur og Læring, Aalborg Universitet, telefon 9940 9067, E-mail: pstein@hum.aau.dk
  • Dorte Larsen, kommunikationsmedarbejder, Institut for Kltur og Læring, telefon 9940 9965, E-mail: dl@hum.aau.dk

Ydeligere information