Institut for Kultur og Læring

Mød en forsker: Jacob Brix

Mød en forsker: Jacob Brix

Jacob er lektor, Ph.d. ved forskningsgruppen CABE - Capacity Building and Evaluation og forsker i organisatorisk læring.

HVAD FORSKER DU I?

Jeg forsker i ‘organisatorisk læring’. Det betyder grundlæggende, at jeg studerer, hvordan organisationer og deres medarbejdere arbejder med at holde sig kontinuerligt relevante i samfundet på kort og på lang sigt. Dvs. hvordan forbedringer i dagligdagen kan implementeres og udnyttes, og også hvordan større forandringer kan bidrage til at holde organisationen og dennes produkter/services relevante.

HVAD DRIVER DIG I DIN FORSKNING?

At mange er interesserede i at vide mere om mit arbejde, og at det er ‘let’ at skabe en samfundsmæssig værdi ved at forske specialiseret i en generel problemstilling, som rigtig, rigtig mange ledere og medarbejdere ønsker flere svar på.

HVAD GIVER DIN FORSKNING INDSIGT I?

Hvordan ledere og medarbejdere kan opøve deres evne til at skabe balance mellem drift og udvikling/innovation og (mindst lige så vigtigt), hvordan ledere og medarbejdere gennemfører aktiviteter relateret til at få viden skabt ifm. udvikling/innovation til at skabe værdi i driften (og får kunderne/brugerne, naturligvis).

HVAD KAN MAN BRUGE DET TIL?

Min forskning kan bruges til at skabe viden om, hvordan organisationer og deres medlemmer både kan prioritere mellem drifts- og udviklingsaktiviteter, og hvordan de lokalt bør opøve deres evne til at gennemføre disse aktiviteter. Resultaterne af min forskning kan ofte sammenlignes med ‘praksisnære teoribriller' der kan igangsætte dialog i praksis.

HVEM ER DU, NÅR DU IKKE ER FORSKER?

Jeg er ‘udenrigs- og fødevareminister’ hjemme i huset i Vestbyen (Aalborg). Kone (Marie) er stats- finans- og indenrigsminister, og min søn, Carl, på 5 år er uden tvivl en meget aktiv ‘beskæftigelsesminister’.

Foto: Forsker samt ‘udenrigs- og fødevareminister’ Jacob Brix . Privatfoto af Cirkeline Kappel.

* * *

VIL DU VIDE MERE?
 

► Se Jacob Brix' forskningsprofil

► Se mere om forskningsgruppen CABE - Capacity Building and Evaluation

► Se mere om Institut for Kultur og Læring

► Find, like og følg Institut for Kultur og Læring på Facebook

► Find og følg Institut for Kultur og Læring på LinkedIn

Alle nyheder

Se listen
Institut for Kultur og Læring ・ Kroghstræde 3, 9220 Aalborg Øst ・ A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV・ Tlf.: 9940 8005 ・E-mail: kultur-laering@hum.aau.dk
 P-NR. Aalborg: 1003403162・ P-NR. København: 1017491810・EAN 5798000420922 ・CVR/VAT-nr.: DK 29102384