Podcast med professor Mette Buchardt: Man skal kaste alt ind - men ikke hele tiden

Mette Buchardt medvirker i AAU's nye podcastserie 'Videnskabsmænd er også kvinder'. I podcasten fortæller Mette Buchardt om, hvordan hun som 9-årig opdagede sin interesse for religioner, og hvordan hun som barn var optaget af at undersøge ting til bunds.

Allerede som skolebarn opdagede Mette Buchardt en interesse for 'feltarbejde', og hun udførte sine egne forskningsprojekter, hvor hun besøgte alle religionssamfund i Danmark. Hendes optagethed af religion førte frem til, at hun senere valgte at læse teologi, men hun ville hellere være forsker end præst. Hun fortæller desuden om, hvorfor fremmedarbejdernes børn er en vigtig historie, og om blive 'set' som forsker og om at turde indrømme sine fejl.

LINK TIL AFSNITTET MED METTE BUCHARDT

Mette buchards forskningsprofil

IDEEN BAG PODCASTSERIEN

Aalborg Universitets 'Udvalg for ligestilling og diversitet' har i eftersommeren 2021 kørt en podcasserie, som har den overordnede titel 'Videnskabsmænd er også kvinder'.

Balancen mellem kønnene er skæv i forskningens verden. Selv om kvinderne i dag er i overtal på de videregående uddannelser, er kun 22 procent af professorerne og 20 procent af lederne ved Aalborg Universitet kvinder.

Podcasten "Videnskabsmænd er også kvinder" sætter fokus på nogle af de kvinder, der er nået til tops i forskningens verden.

Læs om ligestillingen på AAU og baggrunden for podcast-serien