Institut for Kultur og Læring

Stor bevilling til forskning i unge på digitale arbejdsmarkeder

Stor bevilling til forskning i unge på digitale arbejdsmarkeder

Arbejdsmiljøfonden har netop bevilget 2 mio. til at kunne fortsætte forskningsprojektet RADAR, som har beskæftiget sig med forholdene for unge på nye digitale arbejdsmarkeder. Modtager af bevillingen er Center for Ungdomsforskning ved Institut for Kultur og Læring, AAU.

Det nye projekt bærer undertitlen RADAR II og skal de kommende 2,5 år arbejde videre med de resultater og det forskningsdesign, der allerede er skabt i det første RADAR-projekt, der blev afsluttet i december 2020. RADAR er forkortelse for 'Risiko, arbejdsmiljø og negative handlinger: Unge på digitale arbejdsmarkeder'.

Der er tale om et samarbejdsprojekt mellem CeFU - Center for Ungdomsforskning, AAU, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) og Department of Communication and Arts, Roskilde Universitet. 
 
Det nye projekt skal afdække og forebygge arbejdsmiljøproblemer blandt unge 18-30-årige, som arbejder på de såkaldte nye digitale arbejdsmarkeder, fx modebloggere, Instagram-stjerner og YouTube-stjerner. Projektet har som et særligt mål at forebygge negative handlinger, fx seksuel chikane, trusler, mobning og chikane.

Lederen af projektet, lektor Mette Lykke Nielsen, Center for Ungdomsforskning, glæder sig over bevillingen, og ser især frem til samarbejdet med de partnere, der har givet tilsagn om at deltage i projektets kollaborative udviklingsdel. 

Kontakt

Mette Lykke Nielsen, Lektor

Instutut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet
Center for Ungdomsforskning - CeFU
Telefon: 2029 4911
Mail: mln@hum.aau.dk

læs mere

Mette Lykke Nielsens forskningsprofil på Aalborg Universitet
CeFU - Center for Ungdomsforskning, AAU
Institut for Kultur og Læring, AAU

Institut for Kultur og Læring ・ Kroghstræde 3, 9220 Aalborg Øst ・ A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV・ Tlf.: 9940 8005 ・E-mail: kultur-laering@hum.aau.dk
 P-NR. Aalborg: 1003403162・ P-NR. København: 1017491810・EAN 5798000420922 ・CVR/VAT-nr.: DK 29102384