Institut for Kultur og Læring

To professorer på Institut for Kultur og Læring udnævnt til Woman of the Year ved event på Carlsberg Akademiet

To professorer på Institut for Kultur og Læring udnævnt til Woman of the Year ved event på Carlsberg Akademiet

Noemi Katznelson, professor og centerleder ved Center for Ungdomsforskning, og Mette Buchardt, professor og centerleder ved Center for Uddannelsesforskning, er netop valgt til den ærefulde titel Woman of the Year 2022. Udnævnelsen skete i forbindelse med Women of the Year Lunch, som er et nyt netværk for kvinder, der har udmærket sig inden for bl.a. forskningsverdenen.

årets tema er kvinder i forskning

Fredag 6. maj blev ca. 100 kvinder, der har udmærket sig på ekstraordinær vis, fejret i forbindelse med Women of the Year Lunch på Carlsberg Akademiet i København. Ideen bag frokosten kommer fra Storbritannien, og den danske version af eventet blev afholdt for første gang med temaet 'kvinder i forskning'.

Formål

Formålet med Women of the Year Lunch er at etablere et professionelt netværk af kvinder og for kvinder på tværs af discipliner og traditionelle fagskel. Den danske styregruppe vil hvert år vælge op til 100 professionelle og inspirerende kvinder, der har betydet og gjort noget særligt inden for deres branche eller i sociale og samfundsmæssige sammenhænge, og samtidig er villige til at give deres erfaring, viden og motivation videre til andre kvinder. Du kan læse om Women of the Year på deres hjemmeside her.

Noemi Katznelson

Noemi Katznelson er en af landets mest anerkendte ungdomsforskere. Hun er til daglig leder af en stor forskningsgruppe ved Center for Ungdomsforskning - CeFU på Aalborg Universitet. Hun er forsker og projektleder på en lang række undersøgelser om unge, ungdomskultur, udskoling, uddannelse og arbejdsmarked, overgangen til ungdomsuddannelse, erhvervsuddannelser, marginaliserede unge, udsatte unge, og unge på kanten af samfundet.

Noemi Katznelson varetager en række tillidshverv, hun er bl.a. medlem af Mary Fondens ekspertpanel for indsatsområdet Ensomhed, medlem af Undervisningsministeriets ekspertudvalg for erhvervsretning af 10. klasse, medlem af Advisory Board i Akademiet for Talentfulde Unge, medlem af Undervisningsministeriets faglige panel for det nationale program af valg af ungdomsuddannelse  - blandt mange flere.

Udnævnelser

Noemi modtog i 2019 Ridderkorset af Dannebrogordenen for sit mangeårige, vidtrækkende og dagsordensættende bidrag til ungdomsforskningen.

Noemi Katznelson modtog i 2013 Mads Rasmussens Mindstepris for sin store forskningsindsats med at skabe fokus og forståelse for erhvervsuddannelsernes værdi for samfundet.

METTE BUCHARDT

Mette Buchardt er leder af forskningsgruppen Center for Uddannelsesforskning på Aalborg Universitet. Hun forsker på tværs af uddannelseshistorie, sammenlignende velfærdsstats- og uddannelsesstudier, og historisk religionsforskning.

Mette Buchardt er en internationalt anerkendt specialist i forholdet mellem uddannelses- og socialreformer i de europæiske stater. Hun er i særlig grad optaget af modernisering og sekularisering og på migrations betydning for velfærdsstaten historisk og nutidigt. Hun har forelæst og været gæsteforsker og gæsteprofessor på en lang række internationale universiteter så som University of Oslo, Uppsala University, UW Madison, University of Vienna, Gothenburg University. Goethe Universität, Frankfurt A. M., Örebro University, Stanford University, Freie Universität-Berlin, Humboldt, Åbo Academy, Stockholm University, University of Tampere, og University of Stavanger. Endelig er hun er repræsenteret i internationale nøgleværker, senest i A Cultural History of Education (bind 1-6), 2020.

forskningsprojekter

I de forskningsprojekter, Mette Buchardt har været leder for, har hun skabt ny viden om, hvordan de europæiske stater har søgt at lære migranter, hvad det vil sige at leve i velfærdsstaten, og hvilke konsekvenser dette har for integrationsmulighederne, for velfærdsstatens udvikling og for, hvad det vil sige for alle borgere at leve i velfærdsstaten. Buchardt har også bidraget med nytænkende forskning om, hvordan de europæiske sekulariseringsmodeller har udviklet sig, fx i Sverige og Danmark, og i Frankrig gennem reformer i de statslige uddannelsessystemer.

Senest har hun modtaget bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond (”Forskningsprojekt 2”, 2021) til et 3 ½ år langt projekt med titlen Educating newcomers to the welfare state. Organizational responses to migration 1960s-2010s and their influence on Danish central policy. Projektet påbegyndes i august 2022.

 

Institut for Kultur og Læring ・ Kroghstræde 3, 9220 Aalborg Øst ・ A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV・ Tlf.: 9940 8005 ・E-mail: kultur-laering@ikl.aau.dk
 P-NR. Aalborg: 1003403162・ P-NR. København: 1017491810・EAN 5798000420922 ・CVR/VAT-nr.: DK 29102384