Institut for Kultur og Læring

Podcasten MASTERUDDANNELSE TIL FREMTIDEN

Podcast: Masteruddannelse til fremtiden

 

Podcasten ”Masteruddannelse til fremtiden” tager fat på vigtige fagområder inden for masteruddannelser. Undervisere, studerende og virksomhedsledere diskuterer centrale faglige tematikker knyttet i masteruddannelser og deres betydning for udviklingen af fremtidens offentlige og private organisationer . Områderne spænder bredt, lige fra pædagogisk ledelse, innovation og kreativt læringsdesign til organisationspsykologi. Podcastene er produceret for Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet af Publicity.

Podcasts fra Pædagogisk Ledelse

 • +

  Episode 1: Pædagogisk ledelse – Ledelse tæt på

  En podcast, hvor vi forholder os til viden og tendenser inden for ledelse af uddannelsesinstitutioner.
  I denne podcast adresseres spørgsmålene: Hvad er pædagogisk ledelse, og hvordan kan pædagogisk ledelse tæt på elevernes læring, trivsel og dannelse, bidrage til at udvikle vores uddannelser.
  Nanna Friche og Anne- Birgitte Rohwedder, faglige ledere af Master i Læreprocesser med specialisering i Pædagogisk Ledelse, Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet.

 • +

  Episode 2: Pædagogisk ledelse – Håndtering af komplekse problemer

  Pædagogisk ledelse - En podcast, hvor vi forholder os til viden og tendenser inden for ledelse af uddannelsesinstitutioner.
  I denne podcast taler vi om pædagogiske problemer som komplekse eller vilde problemer, og hvad det i praksis betyder for pædagogiske ledelse og udvikling af undervisning.
  Nanna Friche og Anne- Birgitte Rohwedder, faglige ledere af Master i Læreprocesser med specialisering i Pædagogisk Ledelse, Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet.

Podcasts fra Procesledelse og Organisatorisk Forandring

 • +

  Episode 3: Procesledelse og Organisatorisk Forandring - Dialog i organisationer

  I denne podcast drøfter studielektor Jakob Nørlem og lektor Lone Hersted betydningen af dialoger i organisationer. De kommer bl.a. ind på, hvordan vi kan øve os i at blive ressourcefulde samtalepartnere og blive bedre til at indgå i dialoger i vores organisatoriske praksis – dette både som ledere og som medarbejdere. Jakob Nørlem og Lone Hersted er begge faglige ledere på Masteruddannelsen i Procesledelse og Organisatorisk Forandring (PROF) på Aalborg Universitet: www.prof.aau.dk

 • +

  Episode 4: Procesledelse og Organisatorisk Forandring - Procesledelse i grupper og teams

  I denne podcast drøfter lektor Lone Hersted og studielektor Jakob Nørlem betydningen af procesledelse i grupper og teams. De kommer bl.a. ind på, hvordan ledere, projektledere, interne konsulenter, teamkoordinatorer og øvrige organisationsmedlemmer kan agere som procesledere i den organisatoriske dagligdag og bidrage til at styrke samarbejdet og skabe udvikling i grupper og teams. Lone Hersted og Jakob Nørlem og er begge erfarne proceskonsulenter og faglige ledere på Masteruddannelsen i Procesledelse og Organisatorisk Forandring (PROF) på Aalborg Universitet: www.prof.aau.dk

Podcasts fra Innovation og Kreativt Læringsdesign

 • +

  Episode 5: Kreative Læreprocesser – Kreativitet i praksis

  I denne podcast drøfter lektor Tatiana Chemi og professor Julie Borup Jensen betydningen af kreativitet for læring og uddannelse. De kommer bl.a. ind på, hvordan undervisere, facilitatorer, kulturinstitutioner, konsulenter og øvrige praktikere med undervisningsroller kan agere kreativt for at skabe kreativ læring for individer, grupper og organisationer. Tatiana Chemi og Julie Borup Jensen er begge eksperter i æstetiske læreprocesser og kunstnerisk skabelse og faglige ledere på Masteruddannelsen i Innovation og Kreativt Læringsdesign (KREA) på Aalborg Universitet: www.krea.aau.dk

Mere fra Kultur og Læring
Læs mere om instituttets masteruddannelser